Preventieadviseur (Niveau II) – Office te Moorslede en on site op werven in Vlaanderen, Brussel & Wallonië, Nederland en Luxemburg

HR Flux - Strategic Recruitment & HR Services
Home  >  Preventieadviseur (Niveau II) – Office te Moorslede en on site op werven in Vlaanderen, Brussel & Wallonië, Nederland en Luxemburg

Introductie

LAMINATED TIMBER SOLUTIONS (hierna: LTS) (www.laminatedtimbersolutions.be) met hoofdzetel te Moorslede (23 mio euro omzet) is actief in de Benelux met uitbreiding Frankrijk en gespecialiseerd in de productie en montage van gelamelleerde houten constructies. LTS is reeds meer dan 70 jaar een toonaangevende speler in zijn sector en specialiseert zich in dragende structuren. Toepassingen vindt men terug in bijvoorbeeld zwembaden, sporthallen, kantoorgebouwen, enz., … De onderneming onderscheidt zich al jarenlang door met gedrevenheid en continuïteit de technische en architecturale evolutie te volgen. Duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen en LTS beschikt in dat opzicht over alle certificaten omtrent Duurzaam en Verantwoordelijk Bosbeheer. Intussen maakt LTS deel uit van de beursgenoteerde groep CFE en telt een 80-tal medewerkers. Gelet op de verdere groei wenst men over te gaan tot aanwerving van een nieuwe functie, zijnde een Preventieadviseur (Niveau II).

Functie

Het doel van de functie is het veiligheidsbeleid van de bouwactiviteiten verder te implementeren en instaan voor naleving en toezicht daarvan. De onderneming Korlam is VCA** gecertifieerd. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie. Een collega Preventieadviseur neemt het preventieluik productie op zich.

Concreet zal je de volgende verantwoordelijkheden toevertrouwd krijgen: 

 • Je werkt als Preventieadviseur (Niveau II) autonoom ons veiligheidsbeleid van de bouwactiviteiten verder uit en je staat in voor de implementatie, de naleving en het toezicht erop. De werflocaties van onze bouwactiviteiten zijn als volgt verspreid: Korlam (VCA**-gecertificeerd) in Vlaanderen en Nederland, Lamcol in Wallonië en Luxemburg & Woodshapers in Brussel. Je bent in die optiek vaak op de baan maar je bepaalt zelfstandig jouw agenda. 
 • Na een interne opleiding sta je in om de wetgeving inzake het Welzijn van de Werknemers toe te passen en verder te implementeren. Dit op een pragmatische manier. 
 • Je bent fysiek aanwezig op de werkvloer en de bouwwerven waar je jouw collega’s en onderaannemers via overleg weet te motiveren. Samen maak je werk van veiligheid en welzijn!
 • Samen met onze I.D.P.B. adviseer je de directie, de leidinggevenden en de werknemers met als doel verbetering van het algemeen welzijn van alle medewerkers.
 • Je maakt deel uit dan het safetyboard van de multidisciplinaire C.F.E. Group. Je rapporteert in het kader hiervan aan de C.F.E. Group.
 • Je gaat in nauw overleg met jouw collega Preventieadviseur (Niveau II) die verantwoordelijk is voor productiesites.

Functie-eisen

 • Je behaalde het niveau Preventieadviseur (Niveau II) en hebt hierin minimum tussen 3 en 5 jaar relevante werk ervaring in de bouwsector of werf gerelateerd.
 • Je bent uitermate geboeid door veiligheidspreventie in de werkomgeving.
 • Je bent administratief nauwkeurig en een uitstekend planner!
 • Jouw communicatiestijl weet mensen te motiveren!
 • Je hebt professionele kennis (mondeling & geschreven) van Nederlands en Frans.
 • Idealiter beschik je over de attesten veiligheidscoördinator en milieucoördinator.
 • Je bent assertief, loyaal en empathisch.
 • Je bent bereid om je binnen ons ruim actiegebied te verplaatsen, hiervoor woon je idealiter op de as Waregem-Gent.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Aanbod

 1. Een inhoudelijke en gevarieerde functie en dit binnen een solide & grote ondernemingsgroep die sterk inzet op veiligheid en duurzaamheid en daarbij de medewerkers centraal stelt.
 2. Autonomie in het uitoefenen van de functie. Je verkrijgt flexibiliteit om jouw doelstellingen te halen op vlak uren, planning, werkplaats, enz., …
 3. Zelfontwikkeling via externe- en interne opleidingen.
 4. Je maakt impact in de praktijk op vlak van veiligheid in een gevarieerde omgeving.
 5. Een aanstekelijk, marktconform salarispakket.
 6. Representatieve bedrijfswagen.
 7. Extralegale voordelen.

Inlichtingen

Mail dan vandaag nog jouw CV naar info@hrflux.be met vermelding van deze functie.

Je mag rekenen op een discrete behandeling van jouw kandidatuur!

Deze vacature wordt exclusief door HR Flux behandeld. 

In afwachting van jouw reactie!

Solliciteren
Niet onmiddellijk een passende vacature gevonden?